Wat 8e Internationale Boudewijn Büch Dag
Wanneer Zondag 13 december 2009
Tijdstip Vanaf 10.00 tot 17.30 uur
Waar 't Theater van 't Woord in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam (OBA)

 

We hebben dit jaar wederom een afwisselend en interessant programma samengesteld, met aanwezigheid van onder andere Gerrit Jan Zwier en Theodor Holman en aandacht voor Eilanden, Napoleon, De gekte van verzamelen, Robert Louis Stevenson en natuurlijk onze jaarlijkse uitgave in de reeks van Büch en... geen einde. Dit jaar nummer 8. Auteur en titel blijven nog even geheim.
Voor het uitgebreide programma klik op: lees meer. 

 

HET PROGRAMMA dat we voor u samenstelde, ziet er als volgt uit:

 

10.00 uur  

Bibliotheek open.

10.30 uur

 

Ontvangst van de aanwezigen door de altijd lieftallige dames Bea en Wies en ons erelid Henk Spraakman.
Eerste gang langs de aanwezige antiquariaten.

11.00 uur

Opening door de voorzitter, Karin Piters.

11.10 uur

De openingslezing van de dag "Bouvet en Pribilofs" wordt verzorgd door wereldreiziger Gerrit-Jan Zwier, bekend van zijn boeiende reisverhalen en boeken, waaronder: Naar de rand van de kaart, Reis door Patagonië en langs Zuid-Atlantische eilanden, Het noordelijk gevoel en De knoop van Ijsland.

12.00 uur Daarop neemt Arnoud van der Vorst het stokje over en vertelt hij over een bij de meesten wat minder bekende expeditie van de veldheer: "Napoleon in Egypte". Voor alle Napoleonliefhebbers een must. Op de BB-dag verschijnt ook het gelijknamige boek Napoleon in Egypte van de hand van Paul Dentz.
12.45 uur Pauze en signeersessie, Gerrit-Jan Zwier en Arnoud van der Vorst.
13.45 uur  Na de pauze is de beurt aan Jaco Berveling. Hij verzorgt de interactieve lezing: "Voorbij de kanarieboekjes-psychologie", De drijfveren van de verzamelaar Boudewijn Büch. Jacco schreef dit jaar Hebben is houden, Wat iedere verzamelaar en boekliefhebber over zichzelf moet weten.
14.15 uur De jaarlijkse Büchmania-lezing wordt dit jaar ingevuld met een bijzondere lezing over Robert Louis Stevenson: "De Stevenson Nijverheid" door Robert-Jan Trügg. Traditioneel verschijnt de Büchmania-lezing in boekvorm onder de gelijknamige titel: De Stevenson Nijverheid. Een boek dat u als Büchiaan en/of verzamelaar gelezen moet hebben. Voorzien van bijzondere illustraties en maar liefst 160 pagina's dik. We hoeven dan ook het grenzeloze enthousiasme van Robert-Jan voor RLS niet meer aan te prijzen. Zijn lezing en boek spreken voor zichzelf.
15.00 uur Pauze en signeersessie Jacco Berveling en Robert-Jan Trügg.
15.45 uur Interview met de schrijver van Büch en... geen einde 8.
Zoals u van ons gewend bent, houden we de naam van de schrijver van deze jaarlijks te verschijnen reeks nog even geheim. Wel kunnen we u laten weten dat het interview van de schrijver in goede handen is van niemand minder dan Theodor Holman.
16.30 uur Signeersessie auteur Büch en... geen einde 8 (voor leden gratis).
Laatste gang langs de antiquariaten + borrel.
17.30 uur

Sluiting.

Gedurende de hele dag zijn op de bovenste verdieping van de OBA de antiquaren: En Passant, Boekenzoek en Alcheringa aanwezig met fraaie en interessante boeken. Vanzelfsprekend nemen ze al hun Büch gerelateerd werk mee.


Uitgaven die op de Boudewijn Büch Dag verschijnen en/of te koop worden aangeboden

  • Büch en... geen einde 8 (bibliofiel uitgegeven en voor leden gratis);
  • Büchmania-lezing: De Stevenson Nijverheid, van de hand van Robert Jan Trügg;
  • Napoleon in Egypte door Paul Dentz;
  • Bouvetøya & Îles Kerguelen, Eilanden der verlatenheid opgetekend door Marcel Schaap;
  • Gerrit Jan Zwier neemt zijn verschillende uitgaven van de afgelopen jaren mee, waaronder het eerder genoemde Naar de rand van de kaart, Reis door Patagonië en langs Zuid-Atlantische eilanden;
  • Hebben is houden, wat iedere verzamelaar en boekliefhebber over zichzelf moet weten, van Jaco Berveling. 
  • Frans Mouws is tussen 11.00-15.00 uur aanwezig met de laatste exemplaren van zijn uitgave: Bouvetøya geschreven naar aanleiding van een bezoek aan Gerrit Jan Zwier;
  • Frans Mouws heeft ook het nieuwe Brievenboek bij zich dat Paul Westgeest en hij schreven. Het Brievenboek is gevuld met ongeredigeerde e-mails die de heren elkaar schreven voor het tot stand komen van Frans eerdere uitgave: Weg uit Wassenaar, een tocht door het leven van Boudewijn Büch. Een bijzonder boek, waarvan de meeste exemplaren zijn gereserveerd. Frans heeft echter nog een paar exemplaren beschikbaar.
  • Frans Mouws heeft daarnaast nog een paar hele bijzondere boeken van O'Hanlon bij zich.

Samenvattend: 

Organisatie Boudewijn Büch Gezelschap Büchmania
Wat De 8e Internationale Boudewijn Büch Dag
Datum Zondag 13 december 2009
Tijd 11.00-17.30 uur
Waar

Theater van 't Woord
bovenste verdieping van de OBA, Openbare Bibliotheek Amsterdam
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam

Bereikbaarheid    

10 minuten lopen vanaf Centraal Station Amsterdam.
Elke 10 minuten gaat een Stop/Go-bus vanaf het CS naar de bibliotheek en terug en parkeren is mogelijk in de parkeergarage van de OBA, (bereikbaar via de voorkant van het CS) of in de parkeergarage van de Piet Heinkade bij de Passenger Terminal (vanaf de achterkant van het CS en iets goedkoper).

 

Natuurlijk hopen we dat u weer in groten getale aanwezig bent op de Boudewijn Büch Dag.